Twitter намагається відшукати докази того, що мільярдер Ілон Маск пробував зірвати фінансування угоди щодо придбання соцмережі за 44 млрд доларів. Компанія наразі вивчає його мотивацію щодо відмови від цієї угоди.

Про це пише Reuters.

Агенція повідомляє, що цього тижня Twitter надіслав кілька повісток світовим банкам, зокрема, Morgan Stanley, а також співінвесторам угоди, включаючи філію Brookfield Asset Management Inc, і радникам Маска. В цих повістках компанія вимагала надати документи й повідомлення, що стосуються угоди і її фінансування, а також будь-якої інформації стосовно фейкових обліковок у соцмережі.

Morgan Stanley коментувати ситуацію відмовився. Brookfield не відразу відповів на запит про коментар. Зв’язатися з представниками Маска й компанії Twitter агентству не вдалося.

У Twitter також намагаються знайти інформацію про те, що кредитори, інвестори та радники розповідали одне одному про поведінку Маска після того, як він підписав угоду наприкінці квітня.

Вони підозрюють, що за лаштунками Маск змовлявся все зірвати.

Майнор Майерс, професор Школи права UConn.

Теодор Кіттіла, корпоративний судовий юрист із Делавера, повідомив, що Twitter намагається дізнатися зміст приватних заяв Маска, зроблених водночас із публічними обвинуваченнями у завеликій кількості фейкових обліковок у Twitter.

Що відомо:

Епопея з придбанням мільярдером Ілоном Маском компанії Twitter триває з квітня. Нагадаємо, 25 квітня 2022 року Ілон Маск підтвердив, що придбав соцмережу Twitter за $44 млрд. Також Маск проводив перемовини з великими інвестиційними фірмами й приватними особами щодо придбання акцій Twitter і зменшення власних інвестицій в угоду з купівлі сервісу.

Вже згодом стало відомо, що СЕО Tesla Ілон Маск пригрозив розірвати угоду на купівлю Twitter. Ілон Маск звинувачує компанію в невиконанні його запиту щодо надання відомостей про кількість спаму та фейкових акаунтів у соцмережі.

Потім з’явилася інформація про те, що керівництво Twitter збирається виконати вимоги Ілона Маска і надати йому доступ до потоку даних, що включає понад 500 млн щоденних публікацій. У такий спосіб Twitter сподівається залагодити конфлікт з Ілоном Маском, який погрожує відмовитися від угоди з купівлі соцмережі за $44 млрд, якщо не отримає даних, які, за його словами, потрібні для оцінки кількості фейкових обліковок.

Попри це засновник SpaceX, мільярдер Ілон Маск вирішив розірвати угоду з придбання Twitter за 44 мільярди доларів.

Twitter подав позов до суду проти генерального директора Tesla, мільярдера Ілона Маска.

Коменти