ІТ-шник із Великої Британії, який випадково викинув старий жорсткий диск, на якому зберігалися 8000 біткоїнів, винайшов новий план їхнього пошуку. Джеймс Гавеллс вирішив задіяти двох роботів-собак Spot від Boston Dynamics, повідомляє Business Insider.

Гавеллс викинув жорсткий диск із біткоїнами ще в 2013 році. Пізніше йому вдалося дізнатися, що диск перебуває на сміттєзвалищі в Ньюпорті, що у Вельсі. Відтоді він вперто шукає свою пропажу. Нещодавно Джеймс заявив, що розробив план, який допоможе йому знайти диск і відновити всю інформацію, яка на ньому була. Обійдуться ці пошуки в $11 млн. Наразі загальна вартість криптовалюти, яка знаходилася на диску, становить $176 млн.

Гавеллс збирається придбати двох роботів-собак Spot від Boston Dynamics. Вартість роботів оцінюється у $74,5 тис. за одного. Юнак вважає, що завдяки камерам відеоспостереження і сканування роботи зможуть допомогти йому в пошуках.

На втілення в життя свого задуму хлопець уже отримав фінансування від двох венчурних капіталістів. Тепер він має отримати дозвіл на розкопки звалища від міської ради Ньюпорта. Міські урядовці вважають, що авантюра юнака є надто згубною для екології.

Раніше ми повідомляли, що компанія Fujitsu представила найлегший у світі ноутбук – Lifebook WU-X/G2.

Коменти