Відвідини спікеркою Палати представників США Ненсі Пелосі Тайваню спричинилися до низки санкцій, запроваджених проти Сполучених Штатів Китаєм. Також цей візит серйозно загострив стосунки між Китаєм і Тайванем, через що дісталося Apple.

Комуністична партія Китаю розробила нові правила, які забороняють будь-яку згадку Тайваню або Китайської Республіки у відвантажувальних документах. А це означає, що певну частину електроніки чи навіть усе обладнання може буде повернути на Тайвань, внаслідок чого доведеться відкласти запуск iPhone 14.

Крім того, віце-голова Pegatron і топ-менеджери TSMC були помічені в компанії Пелосі під час її відвідин Тайваню. Для Apple це може мати серйозні наслідки, зазначають фахівці, тому що це може знаменувати початок запеклої торговельної війни між Комуністичною партією Китаю та Тайванем, що обов’язково зачепить Apple та інші американські компанії.

За інформацією джерел, Apple вже проводить перемовини зі своїми тайванськими партнерами, попросивши видалити або замінити всі написи «Зроблено на Тайвані» або «Китайська Республіка». Також інсайдери стверджують, що частина 6,1-дюймових iPhone 14 випускатиметься на індійському заводі Foxconn, а це означає, що Apple уперше серйозно диверсифікує своє виробництво.

Раніше ми повідомляли, що корпорація Apple Inc. планує сповільнити процес поповнення штату та зростання витрат наступного року.

Коменти