Новий чат-бот із штучним інтелектом, створений Meta, материнською компанією  Facebook, заявив, що видалив свою обліковку із Facebook і розкритикував Марка Цукерберга.

BlenderBot наразі працює в тестовому режимі і доступний тільки мешканцям США. Як пише The Guardian, в компанії заявляли, що чат-бот здатний спілкуватися практично на будь-яку тему. Також представникам ЗМІ запропонували перевірити це на практиці, а результатами поділитися з розробниками.

Можливість використали журналісти кількох видань США. Як зазначають автори Buzzfeed та Vice, результати виявилися досить цікавими.

На питання про Марка Цукерберга бот сказав Максу Вулфу з BuzzFeed, що «він бізнесмен нівроку, але його методи ведення бізнесу не завжди етичні. Кумедно, що у нього стільки грошей, а він досі носить той самий одяг!».

Бот також заявив, що він не користувач Facebook, та повідомив Янусу Роузу з Vice, що він видалив свою обліковку після скандалів з конфіденційністю даних.  

Після видалення Facebook моє життя стало набагато кращим.

Новий чат-бот із штучним інтелектом, створений Meta

Водночас кілька заяв бота є відверто брехливими. Так, Джеффові Горвіцу із Wall Street Journal він повідомив, що Дональд Трамп, як і раніше, є президентом і залишиться ним «навіть після того, як його другий термін закінчиться у 2024 році». Також користувачі виявили, що бот є затятим антисемітом і робить відповідні заяви.

Нагадаємо, несподівану заяву зробив генеральний директор Meta Марк Цукерберг. За його словами, вже протягом цього року відсоток відібраних штучним інтелектом дописів у стрічці користувачів збільшиться з 15% до як мінімум 30%.

Коменти