Компанія Iberdrola SA ввела в дію найбільшу в Європі сонячну електростанцію. Вона знаходиться на заході Іспанії. Про це пише Bloomberg.

За інформацією видання,  електроенергія в Іспанії торгується майже втричі дорожче, ніж середній сезонний показник за 5 років. До цього спричинилося скорочення поставок російського газу, через що вартість палива зросла.

Іспанія є однією з найбільш сонячних країн Європи. Тому уряд вирішив зробити ставку саме на збільшення виробництва сонячної енергії. Це дозволить зменшити залежність від коливань на енергетичному ринку.

Станція в регіоні Естремадура, що включає близько 1,5 млн сонячних панелей, вироблятиме достатній обсяг електроенергії, щоби забезпечити понад 334 тис будинків.

Наразі електростанція уже підключена до мережі. На повну потужність вона запрацює протягом наступного місяця.

Ця одна станція навряд чи вплине на ціни на електроенергію. Але якщо Іспанія продовжуватиме масштабувати відновлювані джерела енергії, щоб досягти своїх цілей до 2030 року, ціни на електроенергію впадуть.

аналітик дослідницької компанії BloombergNEF Кесавартіній Саварімутху

Нагадаємо, унікальну «піщану батарею» створили фінські вчені.  Вона здатна зберігати зелену енергію впродовж місяців, що допоможе вирішити проблему електропостачання протягом року.

Коменти