Російський месенджер Telegram випустив «революційне» оновлення, повʼязане з емодзі. Про це повідомляє The Verge.

Напередодні виходу оновлення гендиректор і засновник Telegram, програміст Павло Дуров заявив, що компанія Apple впродовж двох тижнів не пропускала оновлення, не пояснюючи причини цього.  Одну з нових функцій компанія попросила видалити.

Як зазначив Дуров, Apple попросила видалити оновлення Telemoji — анімовані версії стандартних емодзі. Дуров назвав це «дивним кроком» — на його думку, Telemoji могли б стати «абсолютно новим виміром» порівняно зі звичайними статичними емодзі.

В оновленні користувачі Telegram Premium отримають змогу завантажувати та використовувати власні емодзі в чатах. Крім того, додано 10 спеціальних пакетів, які містять понад 500 емодзі. Користувачі безплатної версії зможуть бачити будь-які анімовані емодзі та використовувати їх у своїх збережених повідомленнях.

Крім того,  Telegram  оновив панель стікерів на iOS. Тепер вона містить окремі вкладки для стікерів, GIF-файлів і емодзі, які схожі на ті, що існують у версії на Android чи вебверсії. Також преміум-користувачі отримали функцію заборони голосових повідомлень.

Дуров анонсував ще одне оновлення за кілька тижнів. Воно має дозволити користувачам додавати емодзі до реакції на повідомлення. Така можливість поки що є лишень у тих, хто користується Telegram Premium.

Раніше ми повідомляли, що російський месенджер Telegram запустив преміум-передплату.

Коменти

Олександр

Телеграм – не російський месенджер. Якщо слідувати вашій логіці, то Google – російська пошукова система. Не варто перегинати в гонитві за яскравими заголовками.