Facebook та Instagram використовують вбудовані браузери застосунків, щоби відстежувати дії користувачів. Про це повідомляє Engadget.

Дослідник кібербезпеки Фелікс Краузе виявив, що вбудовані браузери застосунків вставляють код JavaScript до кожного відвідуваного сайту. Таким чином Meta може відстежувати активність користувачів на цих сайтах. Йдеться про натиснуті кнопки та посилання, адреси та номери карток, паролі.

Краузе досліджував версії Facebook та Instagram для iOS. Apple дозволяє користувачам увімкнути або вимкнути відстеження застосунків під час першого використання. Це можна зробити за допомогою функції App Tracking Transparency (ATT).

The Guardian  з посиланням на співробітника Meta, що не побажав розкривати власне інкогніто, зазначає, що код відстеження дозволяє компанії агрегувати дані користувачів, щоби потім використовувати їх з метою реклами або досліджень.

Раніше ми розповідали, що новий чат-бот із штучним інтелектом, створений Meta, материнською компанією Facebook, заявив, що видалив свою обліковку із Facebook і розкритикував Марка Цукерберга.

Коменти