Apple погрожує звільненням працівниці, яка розмістила в TikTok відео, що містило поради  щодо захисту iPhone. Періс Кемпбелл обвинувачують у тому, що її дії суперечили політиці компанії, коли вона назвала себе співробітницею Apple у соцмережах.

Як повідомляє The Verge, Періс Кемпбелл працює в Apple майже шість років. Остання її на сьогоднішній день посада —  це технік з ремонту в роздрібному магазині. Минулого тижня вона вирішила порадити, як діяти користувачеві TikTok, який втратив свій iPhone на музичному фестивалі Coachella й почав отримувати текстові повідомлення із погрозами. Кіберзловмисники попереджали його, що мають намір продати його особисту інформацію на чорному ринку, якщо він не видалить iPhone зі свого Apple ID.

Я не можу точно сказати, звідки це знаю, але останні шість років я працюю сертифікованим інженером з обладнання в одній компанії, що любить говорити про фрукти.

Пояснення Кемпбелл щодо її компетенцій і місця роботи.

У своїй відео-відповіді жінка порадила постраждалому не виконувати вимоги здирників.  Це відео стало вірусним, 5 мільйонів переглядів воно набрало менше ніж за добу. Але згодом Кемпбелл зателефонував менеджер і наказав видалити пост, якщо вона не хоче отримати дисциплінарне стягнення чи навіть бути звільненою.

Втім, жінка не розгубилася й опублікувала друге відео під назвою «Дорога Apple», в якому розповіла про те, в яку ситуацію потрапила. З претензіями працедавця вона категорично не згодна і наполягає, що жодної інформації, що не є загальнодоступною, її відео не містить.

В Apple поки що не коментують ситуацію.

Нагадаємо, відвідини спікеркою Палати представників США Ненсі Пелосі Тайваню спричинилися до низки санкцій, запроваджених проти Сполучених Штатів Китаєм. Також цей візит серйозно загострив стосунки між Китаєм і Тайванем, через що дісталося Apple.

Коменти