На виставці K-Display 2022 у Сеулі компанія LG презентувала 97-дюймову панель. Окрім неабияких характеристик зображення, новий екран вражає тим, що не має вбудованого динаміка, інформує LG .

Замість динаміків звук випромінює сам екран. Виробники зазначають, що нова технологія має назву Film CSO (Cinematic Sound OLED). Її рекомендовано для поціновувачів домашніх кінотеатрів, тому що звук і зображення нової панелі значно кращої якості, ніж у більшості кінотеатрів світу.

Новинка використовує технологію OLED.EX, в якій усунули проблему низької яскравості піків OLED, замінивши нестабільний водень в органічних світловипромінюючих елементах на стабільний дейтерій. Це допомогло збільшити яскравість і точність передачі кольорів.

Це підвищило надійність роботи елементів і дозволило збільшити їхню яскравість на 30 відсотків.

На звороті дисплея знаходиться тонкоплівковий збудник, який породжує вібрації в самому екрані. Ці вібрації перетворюються на акустичні сигнали, які 5.1-канальна звукова система перетворює на звук.

Таким чином, величезний екран не лишень демонструє зображення, але й випромінює звук.

Наразі вартість новинки складає 25  тисяч доларів. З часом, швидше за все, технологія здешевшає, якщо почнеться масове виробництво.

Раніше ми розповідали, що новий чат-бот із штучним інтелектом, створений Meta, материнською компанією Facebook, заявив, що видалив свою обліковку із Facebook і розкритикував Марка Цукерберга.

Коменти