Американський стартап зайнятий розробкою технології, яка дасть змогу  спілкуватися з померлими.

Як повідомляє Daily Mail, StoryFile створює цифровий клон об’єкта. Для цього використовується 20 синхронізованих камер, які дозволяють записати відповіді людини на низку запитань. Відтак експерти обробляють отриманий матеріал, який потім використовується для навчання штучного інтелекту, який завдяки цьому буде спроможним надавати цілком природні відповіді на запитання.

Готовий масив інформації завантажують на платформу StoryFile, з якою можна спілкуватися після смерті людини.

Однією з перших, чий «віртуальний образ» створили за допомогою цієї технології, була Марина Сміт, мати генерального директора StoryFile доктора Стівена Сміта. Вона померла у червні цього року у віці 87 років. Під час її похорону голограма виголосила промову про життя небіжчиці і поспілкувалася з її близькими.

Компанія також вже створила голограму Вільяма Шартнера — легендарного актора, відомого за своєю роллю в «Зоряному шляху». За його словами, створена голограма «допоможе  зберегти його пам’ять і спадщину для прийдешніх поколінь». Шартнер зробив запис напередодні свого 90-річчя.

Нагадаємо, унікальну «піщану батарею» створили фінські вчені.  Вона здатна зберігати зелену енергію впродовж місяців, що допоможе вирішити проблему електропостачання протягом року.

Коменти