В компанії Google повідомили, що нещодавно пошукова система зіткнулася з масштабною DDoS-атакою. Хоча її вдалося відбити, але в компанії визнають, що зростаюча активність хакерів є тривожним симптомом.

В Google розповіли, що в червні заблокували найбільшу в історії атаку відмови в обслуговуванні (DDoS) на основі HTTPS, інтенсивність якої досягла 46 мільйонів запитів на секунду. Як пояснюють співробітники Google Еміль Кінер і Сатья Кондуру, це приблизно те ж саме, що отримувати всі щоденні запити до Вікіпедії (яка є в списку топ-10 найвідвідуваніших веб-сайтів у світі) всього за 10 секунд.

Атака почалася близько 09:45 за тихоокеанським часом (16:45 за Грінвічем) з більш ніж 10 тис. запитів на секунду. За дві хвилини потому цього вона сягнула свого піку в 46 мільйонів запитів на секунду. На цей момент служба адаптивного захисту Cloud Armor вже виявила дії зловмисників.

Атака поступово пішла на спад і завершилася о 10:54 за тихоокеанським часом (17:54 за Грінвічем). Використані під час атаки були HTTPS-запити, а не HTTP. Атаки на базі HTTPS обходяться дорожче, тому що встановлення безпечного з’єднання TLS потребує залучення значніших обчислювальних ресурсів.

Раніше ми повідомляли, що російські кіберзловмисники і надалі тероризують світ, влаштовуючи  хакерські атаки на окремих людей, підприємства, державні органи та навіть цілі міста. Зараз вони взялися за Канаду.

Коменти