Японський онлайн-брокер SBI Holdings заявив про припинення всіх операцій з криптовалютного майнінгу на російських теренах.

Як повідомляє Bloomberg, фінансовий директор SBI Holdings Хідеюкі Кацучи оголосив, що протягом найближчого тижня буде продано використовуване на російських теренах обладнання, проте не назвав точну дату виходу криптовалютного підрозділу з росії.

Видання зазначає, що після того, як в КНР заборонили видобувати біткоїн, багато майнінгових компаній перемістилися до російського сибіру. Останній привабив майнерів відносно низькими цінами на електроенергію і холодним кліматом, що допомагає економити на охолодженні біткоїн-ферм.

Водночас російське вторгнення до України спричинилося до того, що США посилюють тиск на компанії, що продовжують так чи інакше залишатися на російському ринку. Також обвал крипторинку спричинився до зниження рентабельності біткоїн-майнінгу.

З огляду на все це SBI Holdings призупинила видобуток криптовалют у Сибіру, але повністю виходити з країни-агресорки компанія не збирається, тому що в країні і надалі працюватиме  російська «дочка» компанії – «SBI Банк».

Раніше німецький концерн Siemens офіційно оголосив про те, що полишає російський ринок через війну рф проти України.

Коменти