Фірма-підрядник Accenture, яка займалася командою модераторів соціальної мережі Facebook, оголосила 60 своїм співробітникам про звільнення. Про масове скорочення співробітників повідомили під час відео конференції.

Представники компанії зазначили, що всі звільнені співробітники можуть знову пройти співбесіду й спробувати влаштуватися на інші посади.

Офіційно причини масового скорочення не пояснювалися. Єдине, що пояснили звільненим працівникам, — що їх обирали випадковим чином. Тобто, фактично, долю людей вирішував штучний інтелект.

Від коментарів компанія Facebook відмовилася, а представники Accenture заперечують, що фірма проводить масові звільнення.

Аналітики відзначають, що наразі компанія Meta Марка Цукерберга переживає не найкращі часи через загальний економічний спад та проблеми в рекламній царині. Через це компанія скоротила початкові плани щодо найму нових співробітників.

Раніше ми розповідали, що новий чат-бот із штучним інтелектом, створений Meta, материнською компанією Facebook, заявив, що видалив свою обліковку із Facebook і розкритикував Марка Цукерберга.

Коменти