Як повідомляє TechCrunch із посиланням на дослідження Фелікса Краузе, програма TikTok для iOS здатна відстежити всі натискання клавіатури на вебсайтах, якщо відкривати їх за допомогою вбудованого в застосунок браузера.

З технічної точки зору це те ж саме, що встановити кейлоггера на сторонніх сайтах. Дослідження засвідчило, що не існує можливості запобігти запуску коду відстеження, якщо користувач відкриває посилання в програмі TikTok.

Фелікс Краузе

Своєю чергою в TikTok заявили, що дослідження Краузе буцімто вводять в оману, а наявність коду JavaScript  зовсім не означає, що програма робить щось шкідливе.

У нас немає можливості дізнатися, які дані збирає наш вбудований браузер. Ми не збираємо дані про натискання клавіш або введення тексту через цей код. Він використовується тільки для налаштування, усунення несправностей та моніторингу продуктивності.

Заява представників компанії

Нагадаємо, TikTok запускає нову функцію обміну. Вона дозволить користувачам розміщувати свої історії TikTok в соціальних мережах, зокрема, у Facebook та Instagram.

Коменти