Компанія Ford Motor проведе скорочення 3000 штатних і контрактних робочих місць. Йдеться переважно про потужності в Північній Америці та Інді. У такий спосіб компанія намагається провести реструктуризацію, щоби наздогнати Tesla Inc у перегонах із приводу розробки електромобілів на програмному керуванні.

Про це пише Reuters.

Виконавчий директор Ford Джим Фарлі вже неодноразово стверджував, що у Ford працює забагато людей. Також він нарікав, що у переважної більшості робочої сили немає відповідних навичок, оскільки автомобільна промисловість переходить на електромобілі та цифрові послуги.

За інформацією аналітиків, здорожчання акумуляторів, сировини й логістики неабияк тисне на Ford, примушуючи до пошуку інших бізнес-моделей.  Наразі компанія Ford почала розділяти свою діяльність на електромобілі, авто з двигунами внутрішнього згоряння та комерційні автомобілі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що російські активи групи Renault, зокрема й частку французького концерну в АвтоВАЗ і московський автозавод ЗАТ Рено росія, рф забирає собі у державну власність.

Коменти