Керівництво Twitter зацікавлене в тому, щоби приховати реальні дані щодо кількості ботів. Про це заявив Пейтер Затко, колишній начальник служби безпеки соцмережі.

Як повідомляє CNN, свого часу Затко був звільнений за його виступи проти політики компанії щодо акціонерів, рекламодавців і користувачів. Сьогодні, схоже, настав його «зоряний час» для помсти.

Затко підготував 84-сторінковий звіт, в якому йдеться про приховування вразливостей у безпеці Twitter. Він стверджує, що керівництво соцмережі йде на маніпуляцію даними, щоби уникнути відповідальності відповідно до американського законодавства, а також збільшити прибутки.

За словами Затко, керівництво мережі зацікавлено в якомога більшій кількості ботів, бо отримує бонуси в розмірі $10 млн за виконання плану щодо приросту кількості користувачів.

Наразі звіт колишнього голови служби безпеки компанії вивчає Федеральна торгова комісія США. Якщо інформацію буде підтверджено, компанія отримає серйозні проблеми.

Раніше ми повідомляли, що мільярдер Ілон Маск викликав головного виконавчого директора Twitter Inc Парага Агравала на публічні дебати. Їхньою темою має стати відсоток ботів у цій соціальній мережі.

Коменти