Ілон Маск оголосив, що інтернет-супутники Starlink другого покоління матимуть антени, які забезпечуватимуть зʼєднання з телефонами оператора T-Mobile у США. Про це повідомляє The Verge. Також він не виключив можливість прямого підключення для абонентів інших операторів.

Голова SpaceX також підтвердив, що електромобілі Tesla зможуть напряму підключатися до супутників Starlink.

Маск одразу попередив, що звʼязок між Starlink, абонентами мобільного звʼязку й Tesla забезпечуватиметься із невеликою швидкістю 2–4 Мбіт/с. Цього може бути замало для функцій, що потребують з’єднання на більшій швидкості, зокрема, для відеотрансляцій.

Крім того, компанія знизила вартість щомісячної підписки у деяких регіонах, реагуючи на «місцеві ринкові умови». Для українських користувачів вартість щомісячної підписки знизилася зі $100 до $60.

Раніше ми розповідали, що Леннерт Воутерс, дослідник безпеки бельгійського університету KU Leuven, створив інструмент, який дає змогу запустити власний код на терміналі Starlink. Для того, щоби створити саморобний пристрій, він витратив матеріали, сукупна вартість яких склала 25 доларів.

Коменти