Російський месенджер Telegram видалив мільйони імен користувачів. Всі вони були зарезервовані в неактивних каналах кіберсквотерами з Ірану. Сумарно їхня кількість сягала 70% усіх імен користувачів.

Про це повідомив засновник Telegram Павел Дуров.

Донедавна 70% усіх імен користувачів Telegram були зарезервовані в неактивних каналах кіберсквотерами з Ірану. Це створило кладовище мертвих імен користувачів, які захаращували результати пошуку та не дозволяли мільйонам користувачів Telegram вибрати відповідні публічні адреси для своїх облікових записів, груп і каналів.

Павло Дуров

Нагадаємо, кіберсквотинг — це умисна та недобросовісна реєстрація доменного імені з порушенням прав іншої особи на торговельну марку (ТМ).

Дуров зазначає, що в середині серпня компанія видалила всі публічні адреси Telegram, що були пов’язані з порожніми чи неактивними протягом останнього року каналами. За словами Дурова, поступово 99% цих адрес знову потраплять до загального користування. Втім, цього разу месенджер запровадить обмеження алгоритму та геолокації.

Я не сумніваюся, що ті, хто накопичив імена користувачів Telegram, розчаровані, але ця зміна принесе користь переважній більшості наших користувачів.

Павло Дуров

Раніше ми повідомляли, що унікальні нікнейми у месенджері Telegram можна буде придбати на аукціонах за криптовалюту.

Коменти