Американець Джейсон Аллен, який є очільником компанії Incarnate Games, посів перше місце у конкурсі образотворчого мистецтва в Колорадо. Він презентував картину, створену штучним інтелектом  Midjourney, повідомляє Vice. Ця картина отримала першість у номінації “Цифрове мистецтво”.

Скориставшись нейромережею, Аллен створив картину під назвою «Théâtre D’opéra Spatial». На картині постаті, вбрані в шати доби бароко, стоять перед величезним отвором, за яким видно залитий сонцем пейзаж.

Попри те, що картина створена не самим Алленом, а штучним інтелектом, американець вважає, що зробив свій внесок у перемогу. Саме він обрав з-поміж згенерованих нейромережею зображень ті, що здалися йому найкращими, і надрукував їх на полотні, перед тим  обробивши інструментом Gigapixel AI. На це Алленові знадобилося декілька тижнів.

Картини від Midjourney давно вже активно обговорюються в соцмережах. Найбільше користувачів цікавить питання, чи ці витвори взагалі можна вважати мистецтвом як таким. Також дискусійним є інший аспект: чи можуть люди, що укладають запити для нейромережі, вважатися «співтворцями» згенерованих штучним інтелектом картин.

Раніше ми пропонували дізнатися, як нейромережа Midjourney, яка останнім часом стрімко набирає популярність, зобразила героїв всесвіту Гаррі Поттера у стилістиці кіберпанк.

Коменти