20-палубний лайнер Global Dream II, який може взяти на облавок до  9 тис. пасажирів, буде демонтовано ще до введення в експлуатацію. Компанія, яка його побудувала, збанкрутувала, а охочих викупити гіганта знайти не змогли.

Німецько-гонконзька компанія MV Werften, яка є власницею трьох кораблебудівних заводів в Німеччині, заявила про банкрутство на початку цього року. В неї було кілька незавершених проектів, одним із яких є  Global Dream II.

На той момент найбільший у світі лайнер вже був майже добудований. На ньому мали лишень завершити устаткування пасажирських кают і встановити обладнання. Загальні витрати на це становили $240 млн, що значно менше вже витраченої на цей проект суми.

Попри це, згодних інвестувати в лайнер-гігант не знайшлося. Відтак його виставили на аукціон, однак охочих його придбати не виявилося.

Судно наразі на Вісмарській верфі, проте незабаром стапелі мають звільнити через перепрофілювання підприємства. Якщо нового власника для гіганта не знайдуть до кінця 2023 року, лайнер буде демонтовано.

Раніше ми повідомляли, що компанія Anthénea з Франції представила концепт незвичного готельного номера. Це екологічно чисте судно, яке задумане як плавучі апартаменти.

Коменти