NASA витратить $228,5 млн на скафандри, призначені для місії Artemis III, яка вперше за пів століття має висадити американських астронавтів на поверхню Місяця.

За інформацією космічної агенції, вивчивши пропозиції від двох постачальників скафандрів, NASA вибрало для замовлення комерційну компанію Axiom Space.

Фахівці NASA вже визначили технічні характеристики та вимоги безпеки для наступного покоління скафандрів. Artemis III, а згодом наступні місії на Місяць мають торувати шлях для польотів на Марс, вважають у NASA.

Artemis 3 — третя місія космічної програми NASA Artemis, яка запланована на 2025 рік. Космічний корабель «Оріон» має вирушити на Місяць, щоб вперше з 1972 році висадити там американських астронавтів.

Раніше ми повідомляли, що двоє екс-керівників NASA, Джим Брайденстайн та Чарльз Болден, жорстко розкритикували політику США щодо співпраці з країною-агресоркою росією в космосі.

Коменти

Олександр Іванович

Розкрадання грошей платників податків! У 1972 році пролетіли крізь смертельну радіацію та висадилися на Місяці у скафандрах, пошитих на бюстгальтерній фабриці! Чому зараз такого не можна?