Аномальна спека чи надзвичайно низькі температури можуть спричинитися до псування настрою і змін поведінки у людей. Як дізналися вчені, це стосується не лише особистих контактів, але й онлайн-спілкування, зокрема, використання так званої «мови ненависті» в інтернеті.  Про це повідомляє TIME з посиланням на дослідження в журналі The Lancet Planetary Health.

Протягом дослідження, що тривало чотири роки, робоча група Потсдамського інституту дослідження впливу клімату вивчила понад 4 млрд твітів. Понад 75 млн твітів – або 2% з загальної кількості – були визначені як такі, що містять «мову ворожнечі». Вчені визначили геолокацію авторів цих публікацій та зафіксували температуру, яка була в кожному з цих регіонів в момент публікації твіту.

Найменша кількість агресивних повідомлень з’являлася за діапазону температур від +15 ºC до +18 ºC. У холодні дні (-6 ºC до -3 ºC) присутність «мови ворожнечі» зростала на 12,5%. У аномально спекотні періоди, коли температура досягала максимуму від +42 ºC до +45 ºC, кількість агресивних твітів збільшувалася на 22%.

Цікаво, що тенденція зберігалася навіть у районах згуртованого проживання людей із високим рівнем доходу, що можуть дозволити собі клімат-контроль в будинку.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що компанія Google запустила в Україні безоплатний сервіс Market Finder, метою якого є допомога онлайн-бізнесу з виходом на нові ринки та пошуком нових клієнтів і партнерів.

Коменти