З метою покращення якості онлайн-навчання, відеохостинг YouTube презентував новий продукт. Про це повідомили в офіційному блозі компанії.

Плеєр під назвою YouTube Player for Education дає змогу вивчати матеріал, не відволікаючись і не марнуючи часу на перегляд рекламних роликів. Цільовою аудиторією інструменту є дві категорії споживачів. Перш за все, це учні, які зможуть поглиблювати власні знання. Також поява плеєру зацікавить  кваліфікованих авторів, які зможуть створювати для нього структурований навчальний відеоконтент.

Наразі YouTube співпрацюватиме з відомими технологічними компаніями США, зокрема EDpuzzle, Purdue University і Purdue Global. Вже починаючи з наступного року користувачі самі матимуть можливість пропонувати свої безкоштовні або платні курси.

Обравши курс, можна буде переглядати відео в плеєрі в фоновому режимі та без реклами. Також  користувачі матимуть доступ до вікторин на засвоєння матеріалу. Спочатку бета-версія курсів буде доступною в США та Південній Кореї, а згодом доступ відкриють для інших країн світу.

Раніше ми повідомляли, що в YouTube з’явилися українські субтитри

Коменти