Невідомі хакери виставили на продаж документи НАТО, викрадені під час  атаки на одну з країн альянсу. Про це повідомляє Diário de Notícias.

За інформацією ЗМІ, атаки зазнав Генеральний штаб Збройних сил Португалії. Кіберзловмисники опублікували зразки вкрадених документів у даркнеті, повідомивши, що продадуть повний дамп зацікавленим особам.

Першими на пропозицію продажу секретних даних звернули увагу агенти американської кіберрозвідки. Вони проінформували про свою знахідку посольство США в Лісабоні. Дипломати попередили про витік інформації португальський уряд. Зараз розслідуванням інциденту займаються експерти з Управління національної безпеки та Національного центру з кібербезпеки Португалії.

Наразі незрозуміло, яка саме інформація стала здобиччю злочинців. Від португальської влади офіційних заяв поки що не надходило.

Раніше ми повідомляли, що файли з фото, зробленими космічним телескопом «Джеймс Вебб», активно використовуються хакерами. Кіберзловмисники за їхньою допомогою поширюють шкідливі програми на комп’ютерах з ОС Windows.

Коменти