Google готує до запуску секретний телеком-проєкт під назвою Aalyria. Презентація його відбудеться 19 вересня. Про це повідомляє CNBC.

У пресрелізі йдеться про те, що метою проекту є керування “гіпершвидкими, надзахищеними і високоефективними” складними комунікаційними мережами, які охоплюють землю, море, повітря, ближній і далекий космос.

Компанія також зазначила, що використовуватиме технологію лазерного зв’язку Tightbeam — “експоненціально більшого масштабу та швидкості, ніж все, що існує сьогодні”. Програмна платформа Aalyria вже використовується в багатьох аерокосмічних мережевих проєктах Google. Як повідомляє компанія, ця технологія зберігає дані “неушкодженими за будь-якої погоди та у будь-якій атмосфері, а також забезпечує підключення там, де не існує допоміжної інфраструктури”.

Tightbeam радикально покращує супутниковий зв’язок, Wi-Fi у літаках і на кораблях, а також стільниковий зв’язок всюди.

Заява Google

Aalyria вже підписала комерційний контракт на $8,7 млн з підрозділом оборонних інновацій США. На чолі компанії стане Кріс Тейлор, експерт з національної безпеки, який раніше керував іншими компаніями, що співпрацювали з американським урядом.

Раніше ми розповідали, що компанія Google запустила в Україні безоплатний сервіс Market Finder, метою якого є допомога онлайн-бізнесу з виходом на нові ринки та пошуком нових клієнтів і партнерів.

Коменти