Компанія Alphabet Inc розглядає можливість часткового перенесення виробництва смартфонів Pixel до Індії. Це спричинено проблемами у виробничому процесі через карантинні заходи в Китаї, пов’язані з COVID-19. Ще одна причина — зростання напруженості у відносинах Пекіна зі Сполученими Штатами.

Про це інформує Reuters.

Компанія Alphabet звернулася до виробників Індії з пропозицією надсилати заявки  на виробництво від 500 000 до 1 мільйона смартфонів Pixel. Це складає 10%-20% передбачуваного річного виробництва пристроїв.

Головний виконавчий директор компанії Сундар Пічаї  повідомляв про плани щодо часткової переміщення виробництва до Індії ще на початку цього року. Поки що остаточне рішення ще не прийнято, оскільки виробничий процес в Індії потребуватиме імпорту компонентів із Китаю.

Також ЗМІ стало відомо, що в якості потенційної виробничої бази розглядається В’єтнам.

Збій у глобальних ланцюгах постачань стався на початку року, коли через зростання захворюваності на COVID в Китаї виявився практично паралізованим технологічний центр Шанхаю. До того ж, нещодавно США ввели заборону на експорт мікросхем до Китаю, що стало причиною зростання напруженості у стосунках двох країн.

Раніше ми повідомляли, що компанія Samsung наразі зайнята розробкою телефону з подвійним екраном.

Коменти