Проти компанії Google готує судові позови Європейський Союз та Велика Британія. Загальна сума позовів складає 25 мільярдів євро. Підставою для них є звинувачення  в нечесній конкуренції на ринку цифрової реклами.

Про це повідомляє на The Guardian.

Google обвинувачують у зловживанні на ринку рекламних технологій, які пов’язані з координацією продажу рекламного простору онлайн.

За словами Дам’єна Джерадена з бельгійської юридичної фірми Geradin Partners, який є одним із учасників підготовки позову в ЄС, через неконкурентну поведінку Google “місцеві та національні ЗМІ, які відіграють життєво важливу роль у нашому суспільстві, протягом тривалого часу зазнавали шкоди”. В ЄС закликають всіх потенційних постраждалих самостійно звертатися із заявами для приєднання до числа позивачів.

Підготовкою аналогічного позову у Великій Британії, який буде скеровано до Апеляційного трибуналу з питань конкуренції, займається юридична фірма Humphries Kerstetter. Там стверджують, що через антиконкурентну поведінку Google  втрати інформаційних сайтів і малого бізнесу склали приблизно сім мільярдів фунтів стерлінгів. Позивачами будуть всі постраждалі сторони.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що лідери юридичної царини Великої Британії почали відмовлятись від співробітництва з російськими клієнтами на тлі війни в Україні.

Коменти