Бодегравен-Реувейк, голландське місто, що налічує приблизно 35 000 мешканців, звернулося до суду з позовом до Twitter. Про це повідомляє Reuters.

Муніципалітет містечка вимагає, щоби соціальна мережа видалила всі повідомлення про банду сатаністів, яка нібито діяла в місті в 1980-х.

Бодегравен-Реувейк регулярно фігурує в повідомленнях користувачів соцмереж починаючи з 2020 року. Тоді троє користувачів Twitter почали поширювати фейки про вбивства дітей, які відбувалися в містечку в 1980-х роках. Історія набула такого розголосу, що люди почали приходити на місцеве кладовище, щоби покласти квіти на могили дітей, яких автори фейків оголошували “жертвами сатаністів”. Насправді всі вони померли з інших причин.

Минулого року окружний суд Гааги зобов’язав авторів фейків видалити всі твіти, в яких згадувалося містечко. Але попри це історії про Бодегравен досі ширяться соцмережами.

Адвокат міста Бодегравен Реувейк Сіс ван де Занден заявив, що в липні  влада міста зверталася до Twitter з проханням активно знаходити та видаляти всі повідомлення, пов’язані з історією Бодегравена. Але відповіді досі не надійшло.

Раніше ми повідомляли, що соцмережа Twitter запустила подкасти.

Коменти