У Кіотському університеті (Японія) ведуть розробку буддійського метавсесвіту зі штучним інтелектом-Буддою.

В проекті задіяні Інститут майбутнього суспільства Кіотського університету та компанія Teraverse Inc. Хоча проект перебуває на ранній стадії, вже зрозуміло, що він дуже відрізняється він усіх інших ініціатив такого плану.

Tera — японське слово на позначення буддійського храму. Метавсесвіт Teraverse призначається для розміщення «філій» реальних храмів у віртуальному просторі.

У доповненій реальності навіть є свій Будда — Buddhabot. Цей Будда створений за допомогою штучного інтелекту, який навчали на буддійських писаннях Сутта Ніпата та Дхаммапада за допомогою алгоритму машинного навчання BERT від Google. Користувачі можуть ставити Buddhabot запитання, і він відповість порадою, заснованою на справжніх буддійських вченнях.

Через Covid-19 і російсько-українську війну все більше людей відчувають тиск подій у реальному світі. Буддійський віртуальний простір, який ми запустили, Teraverse та Tera Platform AR Ver. 1.0, випущений як прототип, у новий спосіб проводять поєднання традиційних знань і науки. Ми сподіваємось подарувати людям зцілення та насолоду, нову життєву силу та надію.

Професор Кіотського університету Сейдзі Кумагаї

Раніше ми повідомляли, що каліфорнійські вчені представили систему, здатну розшифровувати мови різних видів тварин.

Коменти