Американського астронавта Френка Рубіо було доправлено на Міжнародну космічну станцію (МКС) на російському кораблі “Союз”. Про це повідомляє Space.com.

Місце для американця зарезервували відповідно до угоди про “обмін екіпажами” вперше за 15 років після закінчення програми шатлів.

Рубіо вирушив на МКС із космодрому “Байконур” 21 вересня на кораблі “Союз МС-22”. Разом із ним туди відправили космонавтів країни-агресорки сергія прокоп’єва і дмитра пєтєліна. На МКС зараз знаходяться російські космонавти олег артемʼєв, денис матвєєв та сергій корсаков, відомі своєю полум’яною підтримкою неіснуючої «лднр», чий прапор вони розгортали під час одного з ефірів. Також на станції перебуває астронавтка Європейського космічного агентства Саманта Крістофоретті та астронавти NASA Боб Гайнс, Кʼєлл Ліндгрен та Джессіка Воткінс.

Політ Рубіо в космос на “Союзі” організований в рамках угоди про обмін екіпажами між NASA і «роскосмосом». Агентства перевозять членів екіпажу одне одного, бо відповідно до угоди на станції завжди має бути щонайменше один американський астронавт і один космонавт із рф. Вже на початку жовтня в рамках тієї ж угоди заплановано  запуск корабля Сrew Dragon із космонавткою країни-агресорки анною кікіною.

Нагадаємо, двоє екс-керівників NASA, Джим Брайденстайн та Чарльз Болден, жорстко розкритикували політику США щодо співпраці з країною-агресоркою росією в космосі.

Коменти