Правила використання штучного інтелекта DALL-E 2  змінилися. Вперше користувачам DALL-E 2 дозволили завантажувати фотографії реальних людей за умови, що на це є їхня згода. Як повідомляє The Guardian, таким чином OpenAI дозволив використовувати інструмент штучного інтелекту для створення нових варіацій існуючих фотографій.

У розсилці користувачам OpenAI пояснив, чому компанія вирішила пом’якшити правила. Це обумовлено тим, що технологія тепер вдосконалена і не дає створювати контент сексуального чи/та насильницького характеру.

Багато людей нарікали, що їм бракує змоги використовувати  Dall-E для того, щоб спробувати на собі одяг та зачіски мрії, а також щоби редагувати фон сімейних фотографій.

Заява компанії

Рішення також ухвалено почасти через тиск з боку конкурентів, зокрема, компанії Stability.AI зі штаб-квартирою в Лондоні. Розроблена нею модель генерації зображень Stable Diffusion є доступною для користувачів без модерації чи обмежень. Виконавчий директор і засновник Stability.AI Емад Мостаке зазначив, що дотримання етики й норм моралі є виключно відповідальністю користувачів сервісу.

Раніше ми повідомляли, що фотобанк Getty Images увів заборону на завантаження й продаж зображень, які були згенеровані нейромережами — зокрема, DALL-E, Midjourney та Stable Diffusion.

Коменти