На компанію Марка Цукерберга Meta знову подали до суду. Цього разу в колективному позові йдеться про стеженням за діями користувачів без отримання на це їхньої згоди, повідомляє TechCrunch.

В одному з останніх оновлень своєї ОС компанія Apple заборонила практику відстеження дій користувачів, але  в Meta знайшли лазівку. Тепер  корпорацію звинувачують не лише у порушенні правил конфіденційності Apple, а також у порушенні законів США щодо захисту даних. В позовній заяві зазначається, що соціальні мережі Facebook та Instagram використовують обхідні шляхи функції App Tracking Transparency для того, щоби відстежувати дії користувачів у мережі навіть після того, як не отримали на це дозволу.

Запроваджені Apple правила конфіденційності, починаючи з iOS 14.5, зобов’язують розробників додатків не лише деталізувати відомості про те, які дані вони збирають, а й отримувати дозвіл на збір цієї інформації. Якщо користувач його не надасть, компанії не отримують даних, потрібних для таргетування реклами.

У мене є докази того, що програми Instagram і Facebook активно виконують JavaScript для впровадження додаткового JS SDK без згоди користувача.

Дослідник інформаційної безпеки Фелікс Краузе

Meta вже визнала, що програма Facebook дійсно відстежує активність браузера, але відмовляється визнавати, що дані користувачів збираються незаконно.

Нагадаємо, особисті статки засновника компанії Meta Марка Цукерберга впродовж 2022 року скоротилися на 71 млрд доларів.

Коменти