Компанія Apple Inc. почала виробництво свого нового iPhone 14 в Індії. Це сталося раніше, ніж очікувалося, бо компанії вдалося стрімко і плавно розгорнути виробничий процес у новій країні. Про це пише Bloomberg.

Джерела агенції повідомляють, що процес пришвидшився внаслідок вирішення проблем з постачанням. Корпорація Apple, яка довгий час виробляла більшість своєї продукції в  КНР, почала шукати альтернативу через конфлікт між американським урядом і адміністрацією  Сі Цзіньпіна, а також постійні локдауни, спричинені пандемією Covid-19.

Водночас Індія прагне стати спритним конкурентом для КНР в технологічній царині і активно користується тим, що західні інвестори і корпорації зараз у прохолодних стосунках із Пекіном.

Індія зараз є привабливим місцем для виробництва, оскільки вона пропонує кращу структуру витрат на робочу силу, тоді як Apple прагне зменшити геополітичні ризики. Щоб перетворити Індію на великий виробничий майданчик, Apple допоможе Індії прискорити терміни виробництва.

 Аналітик Haitong International Securities Джефф Пу

Нагадаємо, відвідини спікеркою Палати представників США Ненсі Пелосі Тайваню спричинилися до низки санкцій, запроваджених проти Сполучених Штатів Китаєм. Також цей візит серйозно загострив стосунки між Китаєм і Тайванем, через що дісталося Apple.

Коменти