В центрі скандалу опинилася євангельська церква південних баптистів, відома як Gracepoint. Релігійна інституція наполегливо рекомендує своїм парафіянам встановлювати особливий додаток, який пильнує їхній «моральний стан». Застосунок отримав назву Covenant Eyes, повідомляє Futurism.

Covenant Eyes позиціонується як «антипорнографічний» додаток. Його основна функція — відстеження фактів перегляду «пікантних» відео.  Проте можливостей у нього значно більше. Covenant Eyes відстежує вебтрафік членів церкви, щохвилини робить скриншоти екранів їхніх телефонів, а потім надсилає всю цю інформацію «куратору з доброчесності». Після цього, як на умовах анонімності повідомляють парафіяни, вони отримують звинувачувальні послання від церковних ієрархів, в яких міститься докладний аналіз їхньої цифрової активності.

Після отримання скарг на шпигунський додаток, Google  видалила Covenant Eyes і його аналог Accountable2You з магазину Google Play через порушення внутрішньої політики сервісу. Проте для гаджетів на iOS вони й досі доступні.

Нагадаємо, на компанію Марка Цукерберга Meta знову подали до суду. Цього разу в колективному позові йдеться про стеженням за діями користувачів без отримання на це їхньої згоди.

Коменти