Акції Apple впали після повідомлення, що компанія скасувала плани збільшення обсягів виробництва iPhone. Як повідомляє CNBC, попит на новий iPhone 14 не виправдав очікувань компанії.

Згідно з початковими планами, у другому півріччі Apple мала збільшити виробництво iPhone на 6 млн одиниць. Проте, як повідомляє Bloomberg, компанія звернулася до постачальників з повідомленням, що від цих планів доведеться відмовитися. Apple збирається випустити 90 млн одиниць смартфонів — показник, який приблизно дорівнює торішньому.

Це рішення також вплинуло на постачальників та виробників Apple. Акції головного виробника мікросхем Taiwan Semiconductor Manufacturing також впали приблизно на 2,3% перед відкриттям ринку. Акції компанії Hon Hai, також відомої як Foxconn, на заводах якої виробляють «яблучні» смартфони, впали приблизно на 2,9%.

Представник Apple відмовився коментувати ситуацію.

Нагадаємо, відвідини спікеркою Палати представників США Ненсі Пелосі Тайваню спричинилися до низки санкцій, запроваджених проти Сполучених Штатів Китаєм. Також цей візит серйозно загострив стосунки між Китаєм і Тайванем, через що дісталося Apple.

Коменти