Американська зірка Кім Кардашʼян змушена була заплатити $1,26 млн штрафу внаслідок того, що комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) висунула їй звинувачення в протизаконному просуванні схеми криптовалютних інвестицій в Instagram. Про це повідомляє The Verge.

У SEC заявляють, що Кардашʼян приховала той факт, що отримала $250 000 за просування токенів EthereumMax у червні 2021 року. Зірка розмістила в Instagram низку публікацій, в яких закликала підписників приєднатися до криптовалютної спільноти E-Max. Вона запевняла, що це “не фінансова піраміда”.

Незважаючи на те, що публікації Кардашʼян мали хештег #ad (“реклама”), в SEC впевнені, що для заохочення до криптовалютних інвестицій цього замало. Це і спричинилося до штрафу в розмірі $1,26 млн.

 Федеральні закони щодо цінних паперів чітко стверджують, що будь-яка зірка або інша особа, яка рекламує цінні папери криптоактивів, мусить розкрити характер, джерело та суму компенсації, яку вони отримали в обмін на просування. Інвестори мають право знати, чи є публічність цінних паперів неупередженою, і пані Кардаш’ян не оприлюднила цю інформацію.

Гурбір Гревал, директор SEC з правозастосування

Раніше ми повідомляли, що японський онлайн-брокер SBI Holdings заявив про припинення всіх операцій з криптовалютного майнінгу на російських теренах.

Коменти