США збираються оприлюднити правила, які значно обмежать доступ КНР до передових технологій. Про це повідомляє The New York Times. Нові заходи будуть спрямовані на те, щоби скоротилися можливості Пекіна  виробляти сучасну зброю і створювати системи спостереження.

Підґрунтям для нових правил стануть обмеження, запроваджені раніше адміністрацією президента Дональда Трампа проти компанії Huawei. Тоді світовим компаніям заблокували можливість продажу товарів, що використовують розроблені у США технології, китайському виробнику смартфонів.

Президент Байден збирається застосувати санкції до китайських компаній, державних дослідницьких лабораторій та інших організацій, повідомляє The New York Times з посланням на інсайдерів. Як наслідок компаніям з усього світу буде заборонено продавати цим організаціям будь-які технології американського виробництва.

Аналітики зазначають, що нові санкції завадять Китаю створювати суперкомп’ютери, а також центри обробки даних.

У серпні міністерство торгівлі США надіслало вказівки Nvidia й Advanced Micro Devices щодо припинення постачання кількох обчислювальних мікросхем зі штучним інтелектом до Китаю за умови відсутності відповідної ліцензії.

Коменти