Європейський парламент ухвалив нові правила щодо переведення всіх гаджетів на універсальний порт зарядки — USB Type-C.  Про це пише Politico.

Європарламент і Європейська рада домовилися про те, що протягом наступних двох років слід запровадити єдиний формат зарядних пристроїв  для всіх смартфонів, планшетів і камер на території Євросоюзу.  Це дозволить користувачам не витрачати гроші на новий зарядний пристрій щоразу, коли вони придбають якийсь новий гаджет. Зарядку через порт USB Type-C підтримуватиме вся портативна електроніка малого та середнього розміру: смартфони, планшети, рідери, навушники, цифрові камери, портативні ігрові консолі, а також портативні колонки.

Ба більше, з весни 2026 року нововведення має поширитися також на ноутбуки.

За оцінками експертів, ці заходи допоможуть користувачам гаджетів заощадити до 250 млн євро на рік. Також це істотно скоротить кількість відходів — адже через різноманіття стандартів щороку доводиться утилізувати близько 11 тисяч тонн зарядних пристроїв.

Раніше ми повідомляли, що найбільший стільниковий оператор росії МТС оголосив про те, що починає продавати вживані мобільні телефони. Як повідомили речники МТС, смартфони мають «незначні дефекти», які буцімто «не впливають на процес користування».

Коменти