Компанія Google оприлюднила звіт щодо боротьби з контентом, який порушує авторське право. Відповідно до цього документу, за 10 років компанія видалила 6006830816 сторінок, реагуючи на скарги понад 300 тис правовласників.

За даними звіту, 326575 правовласників ідентифікували 4041845 окремих доменних імен, в результаті чого з 2012 року видалені були до 6 мільярдів посилань.

Щоб почати процедуру видалення контенту з результатів Пошуку, власник авторських прав, який вважає, що URL-адреса переспрямовує на правопорушний контент, надсилає нам запит на видалення такого ймовірно правопорушного матеріалу. Отримавши дійсний запит, наші команди ретельно перевіряють його на повноту й наявність інших проблем. Якщо запит повний, і ми не знайдемо інших проблем, ми видалимо URL-адресу з результатів Пошуку.

Команда Google

Боротьба Google з піратством стартувала ще в далекому 1998 році. Тоді Федеральна комісія зі зв’язку США заявила, що компанія зобов’язана надавати дані про будь-яких користувачів, які порушують авторські права.

У 2010 році корпорація оприлюднила свій перший звіт, в якому містилася інформація про урядові запити на видалення контенту. За два роки його доповнили, додавши всі запити на вилучення з пошуку інформації, що порушує авторські права.

Раніше ми повідомляли, що компанія Google створила інструмент, який робить значно простішим процес видалення результатів пошуку, які містять особисту інформацію користувача, тобто, адресу, номер телефону тощо.

Коменти