Американська робототехнічна компанія Boston Dynamics разом із пʼятьма іншими провідними представниками галузі оголосила про те, що забороняє створення зброї на основі своїх роботів.

Про це повідомляє Engadget.

Компанії Agility Robotics, ANYbotics, Clearpath Robotics, Open Robotics та Unitree Robotics доєдналися до ініціативи Boston Dynamics.

Ми вважаємо, що додавання зброї до роботів, які управляються дистанційно або автономно, є доступними для широкої громадськості та здатні переміщатися в раніше недоступні місця, де люди живуть і працюють, створює нові ризики заподіяння шкоди та серйозні етичні проблеми. Застосування нових роботів у форматі зброї також зашкодить довірі суспільства до технології.

Заява компаній

Представники компаній посилаються на “зростання занепокоєння громадськості”, яке фіксується протягом останніх місяців через те, що роботів активно використовує поліція та почали тестувати спецпризначенці.

Компанії також заявили, що забороняють своїм клієнтам використовувати будь-які продані їм платформи у військових цілях.

Раніше ми повідомляли, що китайська компанія Xiaomi презентувала модульного робота Mijia, що складається з елементів-шарнірів.

Коменти