Spotify вилучає з платформи одразу 11 подкастів власного виробництва. Це спричиниться до звільнення до 5% персоналу. Про це повідомляє TechCrunch.

Вже впродовж наступних кількох місяців з платформи приберуть подкасти студії Gimlet, зокрема «Як врятувати планету», «Кримінальне шоу», «Кожна дрібниця», а також «Медичні вбивства», «Жінки, що скоїли злочин», «Злочини пристрасті», «Диктатор», «Міфологія», «Місця з привидами» та «Міські легенди» студії Parcast. У другому кварталі 2023 року Spotify також прибере «Гороскоп на сьогодні».

Spotify гуртом скасував цілу низку подкастів вперше за всю історію. Швидше за все, зазначають експерти, на цей крок платформа пішла, щоб збільшити відсоток подкастів категорії O&E (оригінальні та ексклюзивні), у якому є «Непохований Бетмен», «Називайте її татом» і нещодавній подкаст Кім Кардаш’ян «Система: справа Кевіна Кіта».

Загалом платформа потокової передачі музики налічує понад 500 подкастів O&E, створенням яких зайняті чотири власні студії: Spotify Studios, The Ringer, Parcast і Gimlet.

Нагадаємо, раніше стрімінговий сервіс Spotify додав до свого застосунку аудіокниги. Спочатку сервіс пропонуватиме користувачам купувати кожну книгу, яку вони захочуть прослухати, проте в майбутньому з’являться нові бізнес-моделі. Зокрема, можливий і фріміум-підхід.

Коменти