Японська Nissan Motor хоче залишити своєму французькому партнерові Renault SA лише третину від його частки в спільному автомобільному альянсі.

Про це повідомляє Reuters.

Таку вимогу було висунуто в обмін на готовність Nissan надати інвестиції в новий підрозділ Renault, який планується створити для розміщення активів щодо випуску електромобілів (EV), підкреслює видання з посиланням на анонімне джерело.

Наразі Renault має приблизно 43% акцій Nissan, яка прагне скоротити частку французького партнера до 15%. Зменшення частки Renault SA не позначиться на спільному бізнесі та відкриє можливість для Nissan Motor зайнятися збором коштів для викупу акції у Renault.

Компанія Renault працює над реалізацією проекту з поділу свого бізнесу електромобілів і двигунів внутрішнього згоряння, а також прагне наздогнати своїх потенційних конкурентів, Tesla і Volkswagen, в змаганні за екологічно чисте водіння.

Оприлюднення детального плану для нової організації EV очікується вже цієї осені. Наразі невідомо, чи братимуть участь у майбутньому підрозділі Renault EV її партнери по альянсу Nissan і Mitsubishi.

Також є інформація про те, що Mitsubishi розглядає можливість придбання однозначного відсотка акцій у відділі електромобілів Renault.

Раніше ми повідомляли, що японський автовиробник Nissan продовжив зупинку роботи свого заводу, розташованого в російському санкт-петербурзі, до кінця грудня поточного року.

Коменти