На нових «яблучних» смартфонах iPhone 14 помилково спрацьовує функція  Crash Detection («Розпізнавання аварії»). Вона викликає службу порятунку власнику гаджета, навіть коли той перебуває на американських гірках, повідомляє The Wall Street Journal.

Репортерка видання Джоанна Стерн розмістила в Twitter запис автоматичного виклику до служби 911. Під час виклику робот надає диспетчеру координати «аварії», але на фоні чітко звучать вигуки американських гірок. Насправді власниця смартфону знаходилася в парку розваг Kings Island у Цинцинатті.

Як повідомляє WSJ, округ Воррен, де знаходиться парк розваг, уже зафіксував шість подібних викликів. Також про схожі інциденти доповідали інші парки розваг у США.

Apple запровадила функцію розпізнавання ДТП у iPhone 14, Apple Watch 8, SE та Ultra у вересні цього року. Алгоритм в автоматичному режимі визначає, що власник гаджета потрапив у аварію, а відтак автоматично телефонує до служби порятунку й надає потрібні координати.

А в Китаї на хвилі шаленого попиту на нову лінійку iPhone 14 активізувалися перекупники. Такою мірою бажані широким загалом смартфони вони продають просто на вулиці. Про це повідомляють китайські ЗМІ.

Коменти