В ОС Android зафіксовано новий вірус RatMilad. Він дає змогу зловмисникам прослуховувати телефонні розмови користувачів, а також таємно завантажувати їх фото. Про це йдеться у звіті Zimperium.

Вірус поширюється під виглядом звичайних програм для генерації віртуальних номерів телефонів. Багато користувачів вдаються до таких сервісів для того, щоби зареєструвати велику кількість обліковок в соціальних мережах та на інших онлайн-сервісах. Під час запуску інфіковані вірусом програми вимагають надати їм чимало дозволів. Експерти зазначають, що цей факт має насторожити користувачів.

Так, RatMilad вимагає надати йому доступ до списку контактів, змісту СМС, мікрофону, даних у буфері обміну, GPS. Відтак вірус починає збирати інформацію щодо  переміщення жертви, записує розмови, сканує медіафайли, а отримані результати надсилає на сервери зловмисників. Це дає кіберзлочинцям змогу шантажувати людей і зламувати облікові записи в різних сервісах.

Раніше ми розповідали, що компанія Google запустила в Україні безоплатний сервіс Market Finder, метою якого є допомога онлайн-бізнесу з виходом на нові ринки та пошуком нових клієнтів і партнерів.

Коменти