Розробник Linux Лінус Торвальдс заявив, що розробку ядра операційної системи уповільнено у зв’язку з несправністю його комп’ютера.

Про це повідомляє The Register.

Він уточнив, що в результаті збоїв в оперативній пам’яті ПК, знижено темпи розробки. Подібний збій може призвести до відтермінування найближчих релізів ядра.

Торвальдс уточнив, що зіткнувся з проблемою відсутності потрібних йому компонентів у магазинах, через що йому прийшлося пересісти за новий ноутбук. Він  сподівається, що необхідні модулі оперативної пам’яті з протоколом корекції помилок (ЕСС) все ж таки будуть доставлені на його замовлення.

Наразі автор розробки працює над ядром Linux версії 6.1. За інформацією видання, основний робочий ПК Торвальдса має процесор Threadripper від AMD, та спрямований на високу продуктивність.

Раніше ми повідомляли, що британська компанія Canonical оголосила про неможливість подальшої співпраці з російськими компаніями. Сanonical займається розвитком та популяризацією проектів програмного забезпечення. Відома вона передусім як творець одного з найпопулярніших у світі Linux-дистрибутивів — Ubuntu.

Коменти