Корпорація Google видалила застосунок The OG App з магазину додатків для смартфонів на ОС Android. Цей альтернативний клієнт Instagram не має реклами та системи рекомендацій.

Про це повідомляє Android Police.

Згідно з неофіційною версією, видалення додатку пов’язано з тим, що деякі можливості програми були реалізовані обхідними шляхами. Це призвело до того, що до користувачів, які відкрили The OG App доступ до свого профілю в Instagram, посипалися повідомлення щодо підозрілих логінів у їхні обліковки.

Натомість розробники Анш Нанда та Хардік Патіл стверджують, що це, швидше за все, пов’язано з механізмами доступу з двофакторною автентифікацєю всередині Instagram.

Корпорація Apple теж видалила програму The OG App із App Store з мотивацією «за порушення правил сервісу».

Долучився до конфлікту й власник Instagram, компанія Meta, заявивши авторам програми, що альтернативний клієнт без реклами порушує її політику використання додатку.

Нагадаємо, Управління у справах споживачів та ринків Нідерландів (ACM) оголосило про початок попереднього розслідування стосовно Google. Йдеться про можливе порушення антимонопольного законодавства у магазині додатків Google Play.

Коменти