Вже в поточному році більше 5 мільярдів мобільних телефонів стануть звичайним електронним сміттям. Про це повідомляє сайт Digital Trends, посилаючись на інформацію Форуму відходів електричного й електронного обладнання (WEEE Forum).

За даними дослідників, більшість людей або складає гаджети, якими більше не користується, до ящиків і шаф, або просто викидає їх до сміттєвих контейнерів. Відтак електроніка просто вирушає на звалища або спалюється в печах разом зі звичайним сміттям. Аналітики зазначають, що цього року 5,3 мільярди смартфонів і мобільних телефонів чекає така сумна доля.  За підрахунками фахівців, якщо припустити, що товщина одного гаджета складає 9 мм, і скласти ці 5,3 мільярди смартфонів у стос, то висота цієї колони складатиме 50 тисяч км —1/8 відстані до Місяця.

WEEE наголошує, що електроніку конче важливо переробляти — завдяки цьому з гаджетів можна буде видобувати цінні компоненти: срібло, золото, мідь і паладій. Також для повторного використання придатні будуть окремі деталі.

Раніше ми повідомляли, що компанія Intel суттєво скоротить персонал, звільнивши велику кількість працівників через уповільнення росту ринку ПК.

Коменти