Автовиробник BMW планує перенести виробництво електрокарів Mini з Британії до Китаю. Причиною є неефективність виробничого процесу.

Про це повідомляє Bloomberg.

Наразі  німецький автовиробник випускає в Британії приблизно 40 000 електрокарів Mini щорічно. Проте вже до кінця поточного року  виробничий процес на заводі під Оксфордом припиниться.

Новий керівник Mini Стефані Вурст визнала, що завод в Оксфорді працює неефективно. Причиною є наявність лишень однієї лінії, на якій виробляють і електричні, і бензинові автомобілі. Також Вурст зазначила, що підприємство потребує інвестицій і модернізації для оптимізації вироблення електромобілів.

Водночас в  агентстві відзначають, що виготовлення у Великій Британії двигунів внутрішнього згорання для експорту в Штати, Японію та на Близький Схід буде здійснюватися компанією до 2030-х років.

Разом з тим, компанія Britishvolt Ltd, яка є локальним розробником акумуляторів для електромобілів у Британії, потребує термінового фінансування у розмірі біля 200 млн фунтів вже до наступного літа, та шукає стратегічних інвесторів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що компанія BMW почала продавати передплату на підігрів сидінь. У такий спосіб виробник запроваджує мікротранзакції, які дозволять користуватися високотехнологічними функціями автівок.

 

Коменти