У Данії з’явилася політична партія, очолює яку Ларс — чатбот зі штучним інтелектом. Про це повідомляє Futurism.

Створив Синтетичної партії Аскер Стаунес, художник-дослідник, який представляє некомерційну мистецьку та технологічну організацію MindFuture. Стаунес зазначив, що  Ларс спеціально навчений данськими партіями, які після 1970 року не мали змоги потрапити до парламенту. Як наслідок, заявляє засновник партії, Ларс представляє думку 20 відсотків виборців.

Політика чат-боту є доволі популістською. Його програма включає такі пункти, як універсальний базовий дохід, спільне володіння інтернетом та ІТ-сектор в уряді.

Оскільки Ларс насправді є машиною, самому балотуватися на посаду держслужбовця він не має змоги. Проте, зазначає Стаунес, люди, які є членами партії, можуть бути представлені у органах влади.

Данія є представницькою демократією, тому в бюлетенях для голосування мають бути люди, які представляють Ларса і які зобов’язуються виступати як середовище для ШІ.

Аскер Стаунес

Зараз Синтетична партія подужала зібрати лише 11 підписів із 20 000 необхідних для того, щоб легально балотуватися до парламенту Данії.

Раніше ми повідомляли, що в Кіотському університеті (Японія) ведуть розробку буддійського метавсесвіту зі штучним інтелектом-Буддою.

Коменти