Нове застосування штучному інтелекту знайшли студенти. Нейромережі вони використовують для написання есе, які завдають додому в коледжах. Про це пише Vice, оповідаючи історію користувача Reddit із ніком innovate_rye.

Студент повідомив, що зазвичай на те, щоби написати есе  на тему біотехнологій, у нього йде кілька годин. Штучний інтелект дозволяє зекономити час — він здатний впоратися з есе за 20 хвилин.

Студент розповів, що вчитися йому подобається, але деякі завдання є не такими корисними й цікавими, як інші. Тому вміння виконувати  їх швидше й ефективніше є, на його думку, важливою навичкою.

Для написання потрібних робіт innovate_rye використовує мовний генератор GPT-3 від OpenAI. Студент розповів, що так роблять чимало його колег, тому що програма має величезну базу даних. Завдяки цьому вона здатна згенерувати текст, схожий на написаний людиною. Також вагомою перевагою є те, що генеровані ШІ тексти проходять перевірку на плагіат без проблем.

Першою успішною роботою  студента, виконаною «спільно» з ШІ, стало есе з біотехнологій щодо п’яти позитивних та п’яти негативних сторін цієї галузі. ШІ згенерував такою мірою повну й докладну відповідь на це питання, що студент отримав найвищий бал.

Раніше ми розповідали, що в Данії з’явилася політична партія, очолює яку Ларс — чатбот зі штучним інтелектом.

Коменти